Anasayfa / Haberler / Zavendikli Hocanın 69 Yıl Evvel Yaktığı Kandil Sönmedi

Zavendikli Hocanın 69 Yıl Evvel Yaktığı Kandil Sönmedi

Rize’nin kanaat önderleri ve manevi dinamiklerinden ,ilim, ihlas ve gönül adamı emekli vaaz Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendinin kurucusu olduğu Rize İrşad Vakfının geleneksel iftar programının 69.’su düzenlendi.

Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin 1950 yılında başlatıp vefatına kadar devam ettirdiği iftar geleneği, Hoca Efendinin Hakk’ın rahmetine mazhar olduktan sonra kurucusu olduğu Rize İrşad Vakfı tarafından büyük bir özveriyle devam ettiriliyor. Rize İrşad Vakfının yaklaşık 3 çeyrek asırdır devam ettirdiği geleneksel iftar programının 69.’su  Vakfa ait Kopuzlar Erkek Kur’an Kursunda düzenlendi.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan ve İrşad Vakfı Müdürü Abdülkadir Kara tarafından organize edilen İrşad Vakfının 69. geleneksel iftar programı öncesinde küçük hafızlar Kur’an ziyafetinde bulunuldu. Karadeniz İlahi Grubu tarafından ilahiler okundu,

Programa, Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mustafa Okur, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Reşit Karavin, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, kamu kurum müdürleri, davetliler ve hafızlar katıldı.

Vali Çeber, programda yaptığı konuşmada, duanın manevi gücüne vurgu yaparak, “Biz memleket olarak hem yurt içinde hem yurt dışında, Rize olarak da alanda çok önemli mücadeleler veriyoruz, çok önemli işlerle uğraşıyoruz. İnanıyorum ki hem bizim devlet olarak yaptığımız mücadeleler hem de bizim yerelde verdiğimiz hizmetlerde bize esas kazandıracak olan buralarda yapılan dualardır. Hiçbir zaman manevi boyutu ihmal etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Memleketimizin her tarafında böyle Allah dostu insanların var olduğunu, onların yetiştirdiği insanların, onların evlatlarının hayır hizmetlerinin bize son derece fayda getirdiğine inanıyorum. Bu anlamda önceden de namını bildiğim hocamız, Rahmetli Zavendikli Mustafa Yıldız Hocamızı bir kez daha rahmetle, minnetle şükranla yad ediyoruz. Rabbim cennetinde hepimizi onunla buluştursun inşallah, Onu bizimle buluştursun inşallah. Ve biliyorum ki burada herkes gönülden bu tür yerlere, kurslara, öğrencilerimize yardım etmeye gayret ediyor. Sizden o yardımlarınızı elinizden geldiği kadar devam ettirmenizi istiyorum. Kendime de bu görevi vererek bu yardımların devam ettirmek gerektiğine inanıyorum. Allah ezanlarımızı susturmasın. Allah bu gök kubbeden bu yavrularımızın Kur’an nidalarını dindirmesin. Allah bu yolda vesile olan. hizmet eden. emeği geçen. buraya gelen herkesten razı olsun. Dualarınızın kabul olmasını niyaz ederek. hayırlı iftarlar diliyorum.” diye konuştu.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan Hoca yaptığı konuşmada biri kız, 3’ü erkek olmak üzere 4 Kur’an Kursunu bünyesinde bulunduran Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur’an Kurslarının ve Rize İrşad Vakfının kurucusu Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendiyi rahmetle andıklarını belirtti. Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur’an Kurslarına yardım eden tüm hayırseverlere teşekkürlerini ileten Saruhan Hoca, Kur’an Kurslarının tüm masrafların 1990 yılında kurulan Rize İrşad vakfı tarafından hayırsever vatandaşların destekleriyle karşılandığını kaydetti.

İrşad Vakfı Müdürü Abdülkadir Kara ise desteklerini esirgemeyen başta Vali Kemal Çeber olmak üzere tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, Kopuzlar Erkek Kur’an Kursunun 2014’te açıldığında 64 hafızla açıldığını ve kursta bugün 140 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını kaydederek, hafızlığını tamamlayan 21 hafızın imam olarak camilerde görev aldığını kaydetti. Kara, kursun Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin vasiyeti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yardımlarıyla yapıldığını belirterek, yardımda bulunan tüm hayırseverlere bir kez daha teşekkürlerini iletti.

Program, İl Müftü Vekili Çakmakçı’nın yaptığı yemek duasıyla sona erdi.

.